Окръжната прокуратура в Благоевград приключи делото срещу мъж, привлечен към

...
Окръжната прокуратура в Благоевград приключи делото срещу мъж, привлечен към
Коментари Харесай

Затвор за мъж за измама при кандидатстване за евросубсидии в Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград завърши делото против мъж, притеглен към наказателна отговорност за представяне на погрешни сведения при кандидатстване за приемане на средства от фондове на Европейския съюз, оповестиха от обвиняването.

В хода на извършеното следствие са събрани доказателства за това, че той показал погрешни сведения за приемане на средства от фондове.

На 14 юни 2019 година обвинения в качеството на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение „ А.Б.Р. “ ЕООД, посетил Общинска работа „ Земеделие “ в Благоевград.

Предприемачът подал заявление за подкрепяне за 2019 година, форма за юридически лица и таблици, като заявил за 30 имота, употребени от компанията му на правно съображение.

Сред посочените от него парцели били такива с друга повърхност в селата в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир. В реалност обвиненият нямал право да употребява тези земи.

Освен това ръководеното от него сдружение нито ги обработвало, нито ги поддържало в положително земеделско и екологично положение, отговарящо на условията за подкрепяне.

Средствата, за чието приемане той кандидатствал, са били предоставени на българската страна от фондовете на Европейския съюз по разнообразни схеми и ограничения.

Обвиняемият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с прокуратурата, което съдът е одобрил. За осъщественото от него закононарушение му е наложено наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР