Окръжната прокуратура в Благоевград е поискала от съда да прекрати

...
Окръжната прокуратура в Благоевград е поискала от съда да прекрати
Коментари Харесай

Прокуратурата иска закриване на македонско сдружение, било антибългарско

Окръжната прокуратура в Благоевград е поискала от съда да приключи гражданско съдружие, тъй като е антибългарско и си слага за цел " отбрана на човешките права на македонците и други етнически малцинства ". Действията на държавното обвиняване са след сигнал от военния министър Красимир Каракачанов. Преди дни той разгласи, че се вършат опити за основаване на македонско малцинство у нас и настоя основният прокурор Сотир Цацаров да изиска преустановяване на две организации - " Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права " и " Антични македонци ".

Освен от Каракачанов, Цацаров е бил сезиран и от ДАНС, излиза наяве от известието. В справката на организацията се показва, че първото съдружие има цели против единството на нацията и е рисково за националната сигурност. Материалите на ДАНС са изпратени до благоевградската прокуратура, която е поискала от локалния съд преустановяване на сдружението.

" Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права " е записано в края на август. Основатели са седем души. Като негов представител е посочен 75-годишният Атанас Мазнев, регистриран и като търговец в Благоевград.

Като цели на сдружението са посочени отбрана на правата на македонците, запазване, насърчаване и предаване на поколенията на историческата истина за македонския въпрос, както и манифестации и демонстрации в отбрана на правата на македонското малцинство у нас.

" Видно от изложеното нагоре е, че, по този начин дефинирани, задачите на сдружението и средствата за тяхното реализиране, недвусмислено сочат, че учредителите одобряват освен съществуването на македонско етническо малцинство в България, само че и че правата и свободите на това малцинство са накърнени, заради което са постанова и тяхната отбрана. Имайки поради, че в България не съществува македонско етническо малцинство, е съображение да се одобри, че активността на това съдружие е ориентирана против единството на нацията ", написа в настояването на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР