Окръжна прокуратура - Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано

...
Окръжна прокуратура - Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано
Коментари Харесай

Търсят помощ от турските власти за издирване на убиеца на полицая Петър Бъчваров

Окръжна прокуратура - Ямбол управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано за съзнателно причиняване на гибелта на проверяващия служител на реда в ГПУ - Елхово Петър Бъчваров.  Трагедията се разигра нощес в землището на село Голям Дервент  на границата сред България  и Турция.  От Окръжна прокуратура - Ямбол оповестиха, че причина за настъпилата гибел е изстрел от огнестрелно оръжие, заимствуван от територията на Турция. 

По досъдебното произвеждане са осъществени 2 огледа на местопрестъпление, разпитани са очевидци. Подготвя се молба за правна помощ до турските  правосъдни и правоохранителни управляващи за осъществяване на неотложни дейности на турска територия, които да доведат до търсене на създателя на закононарушението.

Провеждането на следствието е предоставено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел при Окръжна прокуратура - Ямбол.

Престъплението е квалифицирано по чл.116 ал.2, предл.4, вр. чл.115 от Наказателен кодекс, защото Петър Бъчваров е изпълнявал служебните си отговорности по защита на границата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР