Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Обвиниха Динко от Ямбол за лидер на престъпна група

Окръжна прокуратура-Ямбол притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване. Ръководител е Господин Вълев, по-известен като Динко Вълев от Ямбол, оповестиха от държавното обвиняване. Останалите двама са с букви С.К. и Г.Г.

Групата е основана с користна цел, с цел да прави в съгласие закононарушения на територията на страната. Организираната незаконна група е работила за времето от октомври 2021 година до 16.04.2024 година – закононарушение по чл.321, ал.3, т.2 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че участниците в групата са принудили и създали опит да принудят разнообразни лица да извършат дейности обратно на своята воля. За задачата са употребявани закани за живота, здравето и имуществото на потърпевшите, в следствие от което единият от потърпевшите е претърпял финансова вреда, а във връзка с друго потърпевшо лице, действието е останало недовършено  - закононарушения по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Спрямо С.К. и Г.Г. обвиняванията са предявени. Внесено е искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с тях, което е почетено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динко Вълев, който е настанен в болнично заведение, е направено разпореждане за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след възстановяване на неговото здравословно положение.

Според  групата е изнудвала притежатели на тирове, претърпели произшествия или други катастрофи, като в началото компанията на Вълев за репатрация на камиони  е желала една сума, само че в следствие ги е рекетирала за по-голяма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР