Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К.

...
Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К.
Коментари Харесай

Динко от Ямбол отнася обвинение за тартор на организирана престъпна група, той е в болница

Окръжна прокуратура-Ямбол притегли към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К. и Г. Г. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, която е структурно обособена, а началник е Вълев. Тя е основана с користна цел, с цел да прави в съгласие закононарушения на територията на страната. Организираната незаконна група е работила за времето от м. октомври 2021 година до 16.04.2024 година – закононарушение по чл.321, ал.3, т.2 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от държавното обвиняване.

По време на следствието е открито, че участниците в групата са принудили и създали опит да принудят разнообразни лица да извършат дейности обратно на своята воля. За задачата са употребявани закани за живота, здравето и имуществото на потърпевшите, в следствие от което единият от потърпевшите е претърпял финансова вреда, а във връзка с друго потърпевшо лице, действието е останало незавършено - закононарушения по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Спрямо С. К. и Г. Г. обвиняванията са предявени. Внесено е искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ във връзка с тях, което е почетено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динков Вълев, който е настанен в болнично заведение, е направено разпореждане за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след възстановяване на неговото здравословно положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР