Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

На съд за предизвикана катастрофа при маневра изпреварване, отнела живот на двама души

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.Р. за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, б. „ б “, прочие 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 14:20 ч. на 12.08.2018 година обвиненият Р. управлявал лек автомобил „ Тойота “ в посока от с. Борован за с. Добролево, област Враца. Заедно с него на предната дясна седалка пътувала брачната половинка му – Г.Р. Водачът се движел със скорост 97 км/ч, при допустимата по закон отвън обитаемо място 90 км/ч.

В един миг С.Р. подхванал маневра „ изпреварване “ на ТИР, движещ се пред него, като навлязъл в насрещната лента на пътното платно. В същото време в нея се намирал лек автомобил „ Хюндай “ с лидер А.П. и пасажер на предната седалка. Колата на обвинения предходна в непосредствена непосредственост пред него, неосигурявайки свободен път на задоволително разстояние за изпреварване и се блъснала челно в другото МПС.

Вследствие на настъпилото ПТП, лидерът на л.а. „ Хюндай “ А.П. и брачната половинка на обвинения, возещата се на предната седалка в колата му, умряли на място. Според заключението на направените съдебно-медицински експертизи аргументите за гибелта им са съчетани контузии, довели до положение, несъвместимо с живота.

Обвиняемият Р. и пътуващият в л.а. „ Хюндай “ получили разнообразни по тежест пострадвания.

Предстои наказателното произвеждане против С.Р. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР