Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъжа, убил съпругата си и опитал да инсценира самоубийство

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против възрастен мъж за ликвидиране на брачната половинка си. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението против Л. К. е за това, че на неустановена дата в интервала 18 януари 2018 година - 19 януари 2018 година, в село Българско Сливово, общ. Свищов, съзнателно умъртвил брачната половинка си. Обвиняемият и потърпевшата са съпрузи и от дълги години живеели дружно. На 12 януари 2018 година фамилията били на посетители на съседи. Вечерта обвиненият си тръгнал самичък. Час по-късно си тръгнала и брачната половинка му дружно със съседка, на която нееднократно била споделяла, че постоянно се карали с мъжа си поради гледането на домашните животни, като той даже посягал да я бие.

Прибирайки се у дома двамата още веднъж се скарали, поради което на идващия ден дамата напуснала фамилния дом. Върнала се след няколко дни, когато сред съпрузите отново зародил скандал. За да избегне спора, потърпевшата тръгнала към зарязан парцел, който семеството го употребили за предпазване на сено и фураж. Обвиняемият минал по директен път и също стигнал до изоставения парцел.

Там сред двамата зародила свада, като обвиненият блъснал дамата няколко пъти с сопа и с цел да я накара да млъкне, хванал с две ръце лицето в региона на устата и носа. От задушаването дамата се свлякла на земята, а обвиненият се прибрал в дома си, оставяйки натрупа на брачната половинка си в двора на другия парцел. На идната заран преместил натрупа на жертвата на стълбите на къщата, инсценирайки самоубийство. След това отишъл до собствен непосредствен, на който споделил, че жена му се обесила в двора на изоставената къща.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР