Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д.Х.

...
Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д.Х.
Коментари Харесай

Съдят шофьор, блъснал и причинил по непредпазливост смърт на 15-годишна пешеходка

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против Д.Х. за това, че при ръководство на лек автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и позволил пътнотранспортно произшествие, като по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходка – закононарушение почл. 343, алинея 1, б „ в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 04.09.2018 година вечерта обвиненият, който работел като охранител, застъпил на промяна като автопатрул и направил обход на охраняваните от компанията обекти. Около 20,15 ч. бил с автомобила в региона на „ Захарни фабрики “. По същото време потърпевшата пътувала в рейс на публичния превоз. След като рейсът спрял, тя и други пасажери слезли и подхванали секване на пътното платно.

Приближавайки зоната на спирката, обвиненият управлявал лекия автомобил със скорост от 63,3 км/ч, а не с позволената до 50 км/ч, възприел със забавяне пресичащата пешеходка, не съумял да спре и блъснал 15-годишно момиче, вследствие на което предизвикал гибелта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР