Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 72-годишен

...
Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 72-годишен
Коментари Харесай

Съдят шофьор, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смърт на моторист

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против 72-годишен мъж за това, че при ръководство на лек автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и позволил пътнотранспортно произшествие, като по несъобразителност предизвикал гибелта на моторист – престъпление  по член 343, алинея 1, б. „ В ”, във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Обвинението против С.П. е за това, че на 18.07.2020 година, към 13:20 часа, в гр. Велико Търново, на ул. “Магистрална “, при ръководство на лек автомобил „ Опел Зафира “, движейки се в посока от гр. София към гр. Варна, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Като участник в придвижването, обвиненият не се съобразил с пътната маркировка, подхванал маневра завиване в противоположна посока (пресякъл неразрешена за застъпване и секване от пътни транспортни средства надлъжна пътна маркировка) и при осъществяване на маневрата не пропуснал движещият се в посока от гр. Варна към гр. София мотоциклет „ Сузуки ГСХ Р1000 “, ръководен от М.М. В резултат на това С.П. позволил пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност предизвикал гибелта на моториста.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР