Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за причиняване на смърт

...
Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за причиняване на смърт
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна мъж, убил бившия си зет си при самоотбрана

 Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за причиняване на гибел при превишаване на рамките на неизбежна защита. 

М.П., на 57 години, е предаден на съд за причиняване на гибелта на своя някогашен шурей. Деянието е осъществено при превишаване рамките на неизбежна защита, заяви представителят на Оперативна програма Варна Радослав Лазаров.

Обвиняемият и потърпевшият били във влошени връзки. На 06.19.2018 година последният посетил някогашния си тъст с искане да му бъдат върнати обеци, които бил подарил на щерка му или да му бъде възобновена паричната им равноценност. Обвиняемият отрекъл да му дължи каквото и да е и изискал да отнесат разногласието си в полицията. Обърнал му тил и бил атакуван с удари в главата. Успял да извади сгъваем нож, който държал в джоба на джинсите си и почнал да се отбранява. Пострадалият го бил хванал крепко през кръста и го дърпал, а обвиненият му нанесъл няколко удара с ножа по ръцете. След като се отскубнал от захвата му, го пробол в региона на сърцето.

Пострадалият напуснал дома на обвинения и с автомобила си се отправил към болничното заведение в Дългопол. Там излязъл от колата си, само че съумял да стигне единствено до входната врата, където паднал в безпомощно положение.

Лекарите не съумели да спасят живота му, макар извършените на място реанимационни мероприятия.

Обвиняемият схванал за случилото се от собствен прочут, съобщил за случая на щерка си по телефона и отишъл да се съобщи в полицията.

За по този начин описаното действие му е повдигнато обвиняване по член 119 вр. член 115 от Наказателен кодекс, по което, в случай че бъде приет за отговорен, го грози наказване отнемане от независимост до пет години. Обвиняемият е осъждан за закононарушение по член 215 от Наказателен кодекс, като е работил в границите на изпитателния период на тази присъда. Установено е, че същият страда от десностранна катаракта водеща до практическа загуба на зрението с дясното око и цялостна парализа на левия горен крак.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР