Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за пране на

...
Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за пране на
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняеми, задържаните във Варна за фишинг и пране на пари

Окръжна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане за пране на пари, добити посредством банкова машинация. Към наказателна отговорност са привлечени двама мъже – на 20 година и на 33 година и жена на 24 година С разпореждане на наблюдаващ прокурор двама от тях са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на тях.

Moreto.net напомня, след извършена профилирана полицейска акция тримата бяга арестувани от Икономическа полиция Варна на 15 юни т.г.

След извършената профилирана полицейска интервенция по претършуване на адресите на арестуваните, са открити и конфискувани 10 мобилни телефона, 8 компютърни конфигурации, 10 000 лв., банкови документи, ПОС устройство, банкови платежни документи, бележник с пароли и една граната.

В хода на следствието по случая е открито, че парите са добити след сполучливо осъществяване на машинация посредством фишинг известия, предоставящи далечен достъп до банковите сметки и мобилното банкиране на пострадалите от незаконната активност Всички жертви са били литовски жители, чиито средства са източвани, пренасочвани към електронни портфейли, регистрирани на името на тримата арестувани, както и на други жители, и по-късно употребявани за разнообразни финансови интервенции.

При извършените от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ при на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна процесуално-следствени дейности, са конфискувани голям брой мобилни телефони и компютърни конфигурации, ПОС устройства, бележници с информация за банкови сметки, банкова документи, както и огромна сума пари в друга валута.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинените.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР