Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 22-годишния П.А. за

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 22-годишния П.А. за
Коментари Харесай

Изправят пред съда 22-годишен варненец, спипан с марихуана

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 22-годишния П.А. за това, че без съответно позволение, държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции - закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, пр.4 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Младият мъж бил прочут на органите на реда. Той бил студент в университет във Варна и си осигурявал средства като се занимавал с разпространяване на високорискови наркотични субстанции - марихуана, с която се снабдявал от неустановени в хода на следствието лица.

През декември 2019 година обвиненият бил тестван от полицейски чиновници, които го разпознали на улица във Варна и забелязали, че носи торба, чието наличие ги усъмнило. Когато се доближили, от нея се усещала мощна характерна миризма. П.А. непринудено предал найлоновата торба и наличното вътре - суха тревиста маса. Експертната информация посочила, че конфискуваното вещество е марихуана с общо тегло 48,60 грама.

Обвиняемият опитал да убеди проверяващите, че марихуаната била за персонална приложимост, само че тези му изказвания били опровергани от събраните по делото доказателства, както и от разпитите на очевидци.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против обвинения. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от две до осем години и санкция от пет до двадесет хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР