Окръжна прокуратура София привлече шофьора Григор Григоров като обвиняем заради

...
Окръжна прокуратура София привлече шофьора Григор Григоров като обвиняем заради
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини шофьора на автобуса, обърнал се край Своге

Окръжна прокуратура София притегли водача Григор Григоров като обвинен поради злополуката край Своге на 25 август.

При ръководство на рейс МАН, с посока на придвижване Своге – София, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – член 21 алинея 2 от Закона за придвижване по пътищата: „ При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26 “ и по непредпразливост е предизвикал телесна щета на повече от едно лице и гибелта на повече от едно лице – 17 лица и казусът е изключително тежък, изясняват от прокуратурата. 

Повдигането и предявяването на обвиняването е осъществено през вчерашния ден късно следобед. С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа, за обезпечаване на явяването му пред съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение. Към актуалният миг задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където Григоров е на лекуване.

С разпореждане на основния прокурор следствието по делото е предоставено на Националната следствена работа, където то се реализира от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят спомагателни огледи.

В същото време, следователи реализират изземване на относими към следствието документи от Министерство на регионалното развитие, Агенция „ Пътна инфраструктура “, Агенция „ Автомобилна администрация “ и комерсиалното сдружение – реализатор на ремонта на пътния сектор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР