Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебно производство за въоръжен грабеж, извършен в

...
Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебно производство за въоръжен грабеж, извършен в
Коментари Харесай

Задържаният за обира на магазин в Елин Пелин остава в ареста

Окръжна прокуратура-София следи досъдебно произвеждане за въоръжен обир, осъществен в денонощен магазин в град Елин Пелин, Софийска област. С разпореждане на наблюдаващия прокурор като обвинен е притеглен Л. Г., на 37 години, от град София, за осъществено закононарушение от Наказателния кодекс.

На 22 септември, към 23.20 часа Л.Г., е влезнал в магазина. Насочил револвер против чиновник в комерсиалния обект – мъж на 20 години, и изискал да му даде оборота от деня.

Обвиняемият лишил 1812 лв., два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до град София с лек автомобил " Рено клио ". Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и неотложно е стартирано досъдебно произвеждане. Автомобилът е открит, конфискувани са и други материални доказателства.

В хода на следствието причинителят е арестуван на територията на град София. Установено е, че той е направил действието при изискванията на рисков рецидив. Л.Г. е осъждан за закононарушения срещу собствеността, за които е изтърпял санкции " отнемане от независимост ".

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да внесе искане в съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР