Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа П.П., А.А.

...
Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа П.П., А.А.
Коментари Харесай

72 часа арест за трима, обвинени в държане с цел разпространение на марихуана

Окръжна прокуратура-Сливен задържа за период до 72 часа П.П., А.А. и С.С., упрекнати за това, че незаконно са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – марихуана, чиято обща стойност възлиза на 240 000 лв..

Престъпленията са осъществени на 09.10.2023 година в селата Стоил челник и Събрано, община Нова Загора и са квалифицирани по чл.354а от Наказателен кодекс. Престъпните действия са осъществени в съучастничество от лицата, привлечени в качеството на обвинени.

На П.П. и А.А. е повдигнато обвиняване и за това, че в съучастничество като съизвършители незаконно са отглеждали 177 броя растения от рода на конопа, а П.П. е упрекнат и за това, че незаконно държал за разпространяване и популяризирал 7,78 кг. марихуана на стойност 159 600 лв..

Установените количества наркотични субстанции са конфискувани при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на Главна дирекция „ БОП “ Министерство на вътрешните работи. Под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен са извършени процесуално-следствени дейности на четири адреса и два автомобила. Иззети са парична сума от 8000 лв., както и лек автомобил.



Снимка: Окръжна прокуратура-Сливен

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в Окръжен съд-Сливен искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с тримата обвинени.



Снимка: Окръжна прокуратура-Сливен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР