Окръжна прокуратура - Разград предаде на съд двама обвиняеми за

...
Окръжна прокуратура - Разград предаде на съд двама обвиняеми за
Коментари Харесай

20 г. затвор грозят бившия зам.-кмет на Кубрат за измама за 1,25 млн. лева

Окръжна прокуратура - Разград съобщи на съд двама обвинени за машинация, нанесла вреди в размер над 1 250 000 лв. на Община Кубрат.

62-годишният О.Ч. – някогашен заместник-кмет на Община Кубрат и 65-годишния Б.Б. – шеф на компания посредством сформиране на документи с погрешно наличие, ощетили Община Кубрат с пари, като документната машинация е в изключително огромни размери.

Б.Б. имал подписан контракт през септември 2005 година. Договорът бил подписан за период от 10 години по отношение на действия по събиране, транспортиране и неутрализиране на твърди битови боклуци на територията на общината.

Двамата мъже ежемесечно подписвали протоколи, в които били посочени повишени количества на събрани и извозени боклуци, като по този начин от общинския бюджет били заплащани по-големи суми за предоставената услуга без действителния размер на свършената работа да дава отговор на фактурирания.

За пет години Община Кубрат била ощетена с 1 259 228,19 лв., заплатени от структурата по отношение на действия по сметосъбиране и сметоизвозване в града и близките села, без действително да са осъществени посочените в документите размери на работа.

Ако бъдат приети за отговорни двамата мъже могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години за осъществената от тях документна машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. А О.Ч. може да бъда наказан също с „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години за длъжностното закононарушение, осъществено от него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР