Окръжна прокуратура повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството на

Окръжна прокуратура повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството на ...

Повдигнаха обвинение за убийството в Русе.

Окръжна прокуратура повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството на мъж в Русе, съобщава БГНЕС.
Обвинението е във връзка с образуваното досъдебно производство за убийството на 36-годишен мъж на улица "Света Петка" в Русе. Повдигнатото обвинение срещу предполагаемия извършител на деянието е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс, а именно - умишлено убийство по особено мъчителен начин. С постановление на Окръжна прокуратура от 9 октомври обвиняемият е задържан под стража за срок до 72 часа.
По делото са извършени всички необходими първоначални следствени действия – огледи, разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд – Русе, приобщени са веществени доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от разследващи полицаи от Областната дирекция на МВР – Русе, които да проведат разследването по делото.
Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". За извършеното престъпление в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Източник: bulnews.bg