Окръжна прокуратура повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството на

...
Окръжна прокуратура повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за убийството в Русе

Окръжна прокуратура повдигна обвиняване на хипотетичния причинител на убийството на мъж в Русе, оповестява БГНЕС.
Обвинението е по отношение на формираното досъдебно произвеждане за убийството на 36-годишен мъж на улица "Света Петка " в Русе. Повдигнатото обвиняване против хипотетичния причинител на действието е за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателния кодекс, а точно - съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод. С разпореждане на Окръжна прокуратура от 9 октомври обвиненият е арестуван под стража за период до 72 часа.
По делото са осъществени всички нужни първични следствени дейности – огледи, разпити на очевидци, в това число и пред арбитър от Окръжен съд – Русе, приобщени са материални доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от проверяващи служители на реда от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе, които да проведат следствието по делото.
Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража ". За осъщественото закононарушение в закона е планувано наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР