Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Мариян Б.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Мариян Б.,
Коментари Харесай

Черни облаци над шофьора на шестицата след смъртта на пешеходеца!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Мариян Б., на 44 година, за това, че при ръководство на моторно транспортно средство, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на другиго. На 3 февруари 2017 година, в Пловдив обвиненият Мариян Б. управлявал рейс, марка " Исузу “, в качеството си на водач на линия от градския превоз. Към 14,30 часа той се намирал с рейса на кръстовището на бул. " Източен “ и бул. " Княгиня Мария Луиза “, като  се движел със скорост 33 км/ч.

Водачът осъществявал маневра завой наляво, като навлизайки в лентата на бул. " Княгиня Мария Луиза “, не реагирал на придвижване на пресичащ пешеходец – 63-годишния И.Н., който бил в зоната за видимост. Въпреки че лидерът натиснал спирачната система, настъпил удар на рейса с пешеходеца, който паднал и бил притиснат от предната лява гума.

Пострадалият е умрял вследствие на настъпили травматични увреждания, съгласно съдебно-медицинска експертиза. Според техническата експертиза лидерът е имал опция да избегне удара и да предотврати произшествието със скоростта, с което се е движел при своевременна реакция и задействане на спирачната система.  

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР