Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния д-р

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния д-р
Коментари Харесай

Изправят пред съда лекаря, прострелял смъртоносно крадец в имота си

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 49-годишния доктор Иван Димитров за убийството, осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита, оповестиха от прокуратурата.

Рано сутринта на 2 март 2018 година доктор Иван Димитров простреля с нелегално оръжие в гаража си осъждания неведнъж за обири гражданин на квартал ”Столипиново” Георги Джевизов, прочут като Жоро Плъха.

Случаят провокира огромна социална реакция, като в началото беше стартирана версията, че медикът е защитавал фамилията си и при сдърпване се е стигнало до съдбовния изстрел с оръжие, което било на крадеца. По-късно, обаче, се разбра, че дамата и детето на доктор Димитров не са били в жилището, прострелял е Джевизов в двора и дори е направил опит да прикрие действието.
Прокуратурата в Пловдив: Д-р Иван Димитров се е опитал да прикрие осъществено закононарушение Лекарят няколко пъти е сменил и версията си за това с какво тъкмо е бил замерян и засегнат
Според прокуратурата лекарят умъртвил мъжа, влезнал да краде в негова благосъстоятелност, откакто бил атакуван с нож. За да се отбрани, доктор Димитров използвал огнестрелно оръжие – нелегално притежаван револвер.
Юристи: Няма съображение доктор Димитров да бъде съден за ликвидиране Двама юристи и народен представител признават, че биха работили като пловдивския доктор
Държавното обвиняване показва, че преди да възпроизведе изстрел, обвиненият доктор Иван Димитров е бил замерен с нож и железна рекламна табела и получил контузии – порезна рана в десния крайник и травматичен оток на дясната ръка.

Д-р Иван Димитров е упрекнат още за това, че е държал огнестрелно оръжие - револвер, марка " Валтер " и муниции за огнестрелни оръжия, без да има за това съответно позволение.
Заради доктор Димитров: Хиляди скандират „ Свобода! ” в Пловдив (ОБНОВЕНА) Много полиция не пусна множеството в постройката на прокуратурата, дежурният обвинител не слезе при хората
Обвиняемият Иван Димитров е с мярка за неотклонение " подписка ". Той беше освободен от ареста след поредност от спонтанни улични митинги в негова отбрана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР