Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на

...
Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на
Коментари Харесай

В Плевен задържаха мъж на 37 и жена на 35 година за разпространение на наркотици

Окръжна прокуратура-Плевен следи досъдебно произвеждане, по което в качеството на обвинени са привлечениБ.Б.на 37 години, за закононарушение по чл.354 а, ал.2, т. 4, вр. ал.1, вр. член 29, б. „ б “ от Наказателен кодекс, и Е. П. на 35 години за закононарушение по член 354 а, ал.1 от Наказателен кодекс.

На 27.03.2023 година Б.Б. бил арестуван от чиновници на Второ районно управление (на МВР) - Плевен. Последвал персонален обиск на същия и претършуване в жилището, което населява, както и в жилището, населявано от Е.П., с която Б.Б. живеел на фамилни начала.

В резултатна осъществените дейности по следствието са открити и конфискувани следните наркотични субстанции: 6.174 грама метамфетамин, 10.936 грама марихуана, както и 24.219 грама червен фосфор.

Двамата обвинени са осъждани, като действието Б.Б. е направил при изискванията на рисков рецидив.

Окръжен съд – Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Б.Б. и Е.П. са направили закононарушенията, за които са привлечени като обвинени. Съдът е счел, че е налице действителна заплаха те да се укрият или да извършат закононарушение и е постановил по отношение на тях най –тежката мярка за неотклонение, а точно „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване пред АС-Велико Търново.

Разследването по случая продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР