Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! СНИМКА на убития гербаджия! Оставя две деца сираци, цяло село е в потрес... Разстрелялото го 6-годишно момченце е в силен стрес!

Окръжна прокуратура-Пазарджик следи досъдебно произвеждане против незнаен причинител, за това че на 1 септември 2017 година е предизвикал гибелта на Наско Тонкев, на 47 година, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала опасност-боравене с огнестрелно оръжие.

Разследването е почнало с първо деяние - оглед на местопроизшествието. Установено е, че на 1 септември 2017 година, в пазарджишкото село Виноградец, 6-годишно дете е произвело изстрел с револвер, марка „ Глог “, от което е настъпила гибелта на Наско Тонкев. Към момента се организират разпити на всички лица, участвали на случая. С оглед на възрастта, на по-късен стадий, детето ще бъде разпитано в специфична „ Синя стая “, в която се организират разпити на малолетни пред арбитър, със наложителното наличие на психолог.

Към момента няма привлечени обвинени, няма взета мярка за неотклонение. Предстои назначението на съдебно-медицинска, балистична и сложна психическа експертизи, както и други процесуално-следствени дейности. Изяснява се по какъв начин оръжието е попаднало в ръцете на 6-годишното дете.

В хода на следствието ще се събират доказателства и за осъществено закононарушение по член 338 алинея 3 по отношение на алинея 2 от Наказателния кодекс, а точно, че е предоставено огнестрелно оръжие на разположение, ненавършило 18 години, от което е последвало причиняването на гибел, като деецът не е желал и не е допускал това.

Пистолетът е законно владеене на ръководителя на Общински съвет Септември Лазар Влайков. Снощи на рожден ден, в заведението на жертвата, 44-годишният Влайков извадил револвера си и няколко мъже го разглеждали един след различен. Внезапно племенникът на Влайков в насладата си, почнал да пипа оръжието и създал изстрел. Куршумът улучил в сърцето притежателя на ресторанта Наско Тонкев, който умрял на място. Жертвата оставя две деца сираци. Цялото село е в шок от станалото. Влайков е в ареста за 24 часа, детето е мощно уплашено, с него работят психолози. То няма да носи наказателна отговорност за разлика от чичо си, който ще дава отговор пред закона.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР