Окръжна прокуратура–Монтана предаде на съд 32-годишен, привлечен към наказателна отговорност

...
Окръжна прокуратура–Монтана предаде на съд 32-годишен, привлечен към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Предадоха на съд обвиняем за жестоко убийство в Монтанско

Окръжна прокуратура–Монтана съобщи на съд 32-годишен, притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране , осъществено по изключително непосилен за жертвата метод, оповестиха от прокуратурата.

В края на 2022 година обвиненият обитавал къща в с. Габровница, област Монтана. Злоупотребявал с алкохол, проявявал конфликтно-агресивно държание . На 23.12.2022 година той бил посетен от живеещия в съседство мъж по случай идния празник. Двамата използвали доста количество алкохол.

В един миг обвиненият нанесъл удари в региона на главата и лицето на съгражданина си , причинявайки му фрактури на носните кости. Поради огромното количество използван алкохол и поради възрастта, потърпевшият не могъл да окаже опозиция на нападателя. След като го повалил на пода, обвиненият му нанесъл пет удара с нож в региона на шията .

Забелязвайки, че потърпевшият не се движи, нападателят отишъл до прилежаща къща и споделил на стопанката й да извика екип на Спешна здравна помощ. Заявил, че потърпевшият е паднал в резултат на прилошаване и си е блъснал главата.

Жената неотложно се обадила на телефон 112 и съобщила за случая. На местопроизшествието дошъл медицински екип, а след него и оперативно-следствената група, която направила оглед на местопроизшествието.

Тялото на мъжа било превозено в поделение „ Съдебна медицина ” при МБАЛ-Монтана за аутопсия.

В хода на следствието на закононарушението е осъществена съдебномедицинска експертиза, съгласно заключението на която непосредствената причина за гибелта на потърпевшия е острата кръвозагуба, развила се въз основата на прободно-порезни пострадвания в региона на шията.

От събраните по делото доказателства несъмнено се открива, че обвиненият е причинител на закононарушението . С дейностите си той е показал изключителна гняв, озлобление и садизъм. Понастоящем обвиненият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР