Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа Г.Г., обвинен

...
Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа Г.Г., обвинен
Коментари Харесай

„Венец на жестокостта“: Задържаха за 72 часа сина, убил майка си в Бургас

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа Г.Г., упрекнат в убийството на майка си, осъществено по изключително непосилен за нея метод и с особена свирепост, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Престъплението е осъществено на 21.01.2024 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.3, предл.2, т.6, предл.3 и 4 от Наказателен кодекс, оповестяват фактологията от прокуратурата.

Подробности за жестокото закононарушение разкриха пред медиите окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и старши комисар Емил Павлов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

Те оповестиха, че Г.Г. е употребявал два ножа, с цел да извърши убийството. С първият от тях е опитал да пререже гърлото на майка си, само че тя е оказала опозиция, което е довелото строшаване на ножа. Г.Г. е взел различен нож, с който е нанесъл десетки удари в региона на гърба, бъбрека и краката на своята майка, което е довело до настъпване на гибелта ѝ.

След убийството обвиненият е съобщил на собствен другар и по-късно самичък се е обадил на телефон 112.

Установено е, че Г.Г. е употребявал опиати от години, оповестяват от прокуратурата. Съществуват данни, че е употребявал наркотични субстанции и в деня на убийството. Установено е също по този начин, че обвиненият е бил няколкократно одобряван за лекуване в Центъра за психологично здраве в град Бургас, както единствено през 2023 година това се е случвало три пъти, разкриват още от пресцентъра на държавното обвиняване.

По първични данни до убийството се е стигнало, защото потърпевшата е упорствала нейният наследник да се лекува и приема съответните лекарства.

Предстои по досъдебното произвеждане да бъде назначена съдебно-психиатрична и психична експертиза, която да дефинира дали Г.Г. е бил вменяем по време на осъществяване на действието.

Прокурор Чинев и старши комисар Павлов дефинираха осъщественото закононарушение като „ венец на жестокостта “.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с Г.Г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР