Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира относно предстоящо поемане на

...
Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира относно предстоящо поемане на
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в развлекателния парк с басейни и СПА в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира по отношение на идно вдишване на дълготраен общински дълг от Община Благоевград за капиталово желание,,Scapto Therme Aqua Park Bachinovo “. Парите са нужни за изцяло саниране, възобновяване и мощно разширение на съществуваща зелена паркова зона по поречието на река Бистрица, която е 400 дка.

Информация за плана е оповестена на интернет страницата на Община Благоевград.

Отправена е покана за осъществяване на публичното му разискване. Размерът на дълга за осъществяване на плана е избран на 29 170 000 лв., със период на прилагане и издължаване до 240 месеца. Посочени са източници за обслужване на дълга - сегашни и бъдещи парични вземания, представляващи лични доходи на Община Благоевград. Съобщава се за разделянето на капиталовото желание на две етапи, като предлагането за вдишване на дълг за първата от тях е за 17 784 538 лв..

В общественото пространство са изразени спорни отзиви за капиталовия план, включващ саниране и възобновяване на зелена паркова зона в поречието на река Бистрица, ремонт на аквапарк, създаване на зони за отдих и нови паркинги и други действия.

Във връзка със самосезирането Окръжна прокуратура – Благоевград е изискала от кмета на Община Благоевград даване на информацията по отношение на непогасените отговорности към 31.12.2021 година, с оглед обществено изнесени по-рано данни за тежкото финансово състояние на Община Благоевград. Следва да бъде приложена и аргументация на плана, бизнес проект и план-сметка с отчитане на съответната икономическа и демографска обстановка в Общината.

Към кмета е насочен въпрос дали е обсъждано осъществяване на локален референдум по отношение на нуждата от осъществяване на капиталово желание,,Scapto Therme Aqua Park Bachinovo “ и обвързваното с него вдишване на дълготраен общински дълг.

Окръжна прокуратура – Благоевград чака да получи отговори на поставените въпроси до 01.02.2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР