Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят мъж за убийството на зет си в Белица

Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.Г. (на 64 години) за осъществено от него ликвидиране.

Обвиняемият Г. живее на ул. " Алекса Сачков " в гр. Белица дружно със брачната половинка си Т.Г. Отношенията сред двамата били влошени от доста години, заради честата приложимост на алкохол от страна на мъжа. Между съпрузите постоянно имало разпри, възниквали кавги, при които Д.Г. упражнявал и домашно принуждение по отношение на жена си. По този мотив от Районен съд -Разлог били издавани заповеди за незабавна отбрана през м. март 2015 година и през м. февруари 2019 година

На 24.03.2019 година вечерта обвиненият още веднъж тормозел Т.Г., обиждал я и хвърлял разнообразни предмети по нея, след което й нанесъл побой.

На сутринта потърпевшата отишла в дома на щерка си на прилежаща улица, която живеела на брачен начала с М.И., като им споделила за случилото се. Същия ден те я закарали до гр. Разлог, където дамата се срещнала с юрист във връзка със завеждане на ново дело против Д.Г. Освен това Т.Г. подала тъжба в Районна прокуратура – Разлог, по която била формирана кореспонденция.

Тримата се прибрали с автомобила в Белица. Пред магазин, наоколо до дома им, потърпевшата видяла обвинения Г. да пие бира. Между него и М.И. имало пререкания. Около 18 ч. Т.Г. се отправила към полицейския сектор и подала сигнал против брачна половинка си. По-късно отишла да вечеря в дома на щерка си и шурей си. Не след дълго там пристигнал и обвинения Г., като настоял жена му да се прибере. Тя се съгласила, само че откакто стигнали къщата им, брачният партньор почнал с тесла да нанася удари по главата й. Жената почнала да вика за помощ. В същото време М.И. я чул и дружно със брачната половинка си отишъл в дома на тъщата си. Докато М.И. се опитвал да спре обвинения, същият му нанесъл две прободно-порезни пострадвания с нож – в лявото бедро и в региона на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, потърпевшият си тръгнал от местопроизшествието, само че на път за дома си паднал. Съпругата му се пробвала да му помогне. Свидетели на случая подали сигнал на телефон 112.

Пострадалият бил превозен до болница в Разлог, където била установена гибелта му. От заключението на назначената в хода на досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че гибелта на М.И. се дължи на остра кръвозагуба, породена от прободно-порезно пострадване на шията. Именно то довело до спиране и кръвоизлив от витално значими, огромни кръвоносни съдове.

Изпратените на място полицейски чиновници намерили обвинения да се укрива на втория етаж на плевнята и го задържали.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР