Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла обвинителни актове срещу извършителите

...
Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла обвинителни актове срещу извършителите
Коментари Харесай

Рецидивист с 19 присъди отива на съд за грабеж на дядо от Старчески дом

Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла обвинителни актове против причинителите на грабежи при изискванията на рисков рецидив - С.Х. и А.Ч.

41-годишният С.Х., осъждан 19 пъти за закононарушения срещу собствеността, като са му налагани разнообразни санкции, отвоно застава пред съда за обир на възрастен мъж. 85-годишният Б.Н. живеел в Дома за остарели хора в кв. " Струмско " в Благоевград. Около 11:30 ч. на 19 август тази година възрастният мъж излязъл с желание да отиде до банка, с цел да внесе на сметка 1000 лв.. С градски рейс слязъл наоколо до постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи. Тъй като не познавал добре града решил да попита някого къде се намира банката. Около 12 ч Б.Н. срещнал С.Х., който се заел да му помогне. Двамата се отправили към бул. " Васил Левски ", като в региона на ЦКБ Х. му споделил, че би трябвало да изчакат да свърши обедна отмора.

Обвиняемият попитал възрастния мъж дали носи в себе си пари. Тогава Б.Н. извадил от джоба на спортния екип си торбичка със сумата от 1000 лв. и я посочил на Х. Рецидивистът издърпал от ръцете му парите, побягнал по улицата, след което се качил в такси и се отдалечил от мястото на престъплението. На идващия ден той схванал, че го търсят и решил да се съобщи самичък в полицията.

На 23 август Х. предал непринудено на органите на полицията 400 лв., като декларирал, че това е част от сумата от 1 000 лв., която е взел от чужд за него " дядо " наоколо до ЦКБ, след което избягал. Парите са били върнати на потърпевшия Н. В хода на следствието е било осъществено различаване на причинителя на закононарушението С.Х.

Обвиняемият по другото наказателно произвеждане А.Ч., на 47 година, е направил обир на мъж в Гоце Делчев. На 15 юли 2019 година Ш.А. изтеглил пари от сметката си в " Банка ДСК " в Гоце Делчев. Портфейлът с 660 лв., както и с персоналните документи, мъжът поставил в джоба на панталона си. Докато вървял по ул. " Кавала ", забелязал, че на към 2 -3 метра го следва чужд. В един миг А.Ч. го настигнал и му нанесъл удар с пестник в региона на врата. Пострадалият паднал на земята по лице, а грабителят извадил от джоба на панталона му портфейла и избягал.

Органите на Министерство на вътрешните работи били известени за осъщественото действие. Полицейските чиновници разкрили същия ден причинителя. Обвиняемият Ч. ги завел в местността " Хаим хълм " в гр. Гоце Делчев, като им посочил къде е изхвърлил портфейла на потърпевшия А. С протокол за непринудено предаване обвиненият предал отнетите 660 лв., които дружно с други движимости била върната на притежателя ми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР