Окръжна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано

...
Окръжна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ямбол разследва убийството на граничния полицаи

Окръжна прокуратура – Ямбол управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано за съзнателно причиняване на гибелта на П.Б. – проверяващ служител на реда в ГПУ – Елхово. 

Престъплението е осъществено на 07.11.2022 година в землището на село Голям Дервент  на границата сред България  и Турция. То е квалифицирано по чл.116 ал.2, предл.4, вр. чл.115 от Наказателен кодекс, защото П.Б. е изпълнявал служебните си отговорности по защита на границата.

Установено е, че причина за настъпилата гибел е изстрел от огнестрелно оръжие, заимствуван от територията на Република Турция. 

По досъдебното произвеждане са осъществени два огледа на местопрестъпление, разпитани са очевидци. Подготвя се молба за правна помощ до турските  съдебни и правоохранителни управляващи за осъществяване на неотложни дейности на турска територия, които да доведат до търсене на създателя на закононарушението.

Провеждането на следствието е предоставено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел при Окръжна прокуратура – Ямбол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР