Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за сводничество и пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на А.А., на 48 г. 

Той е предаден на съд за това, че от февруари 2014 година до 19.05.2020  година, в с. Войводиново, обл. Пловдив, в мотел, нает от него, е предоставял систематически – повече от три пъти, стаи на седем дами и един мъж и други неустановени лица, за осъществяване на полови сношения и блудствени дейности, като  действието и осъществено с користна цел – закононарушение по член 155, алинея 5, т.3, вр. ал.3, вр. алинея 2 от Наказателния кодекс /сводничество/.

Спрямо него е повдигнато обвиняване пред съд и за това, че от месец март 2014 година до 19.05.2022 година в гр. Пловдив и в с. Войводиново, обл. Пловдив, повече от два пъти, е направил покупко-продажби с имущество – възнаграждение на наем и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лв., като е знаел, че паричните средства са добити посредством осъществяване на закононарушение – закононарушение по член 253, алинея 3, т.2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс /изпиране на пари/.

А.А. в началото работел като готвач в мотел в с. Войводиново. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да плащал по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на А.А. В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и др.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 дами, които проституирали. 

В резултат на взаимни дейности на полицията и прокуратурата, противозаконната активност на територията на мотела била прекратена. В хода на следствието е открито, че през годините А.А. с получените пари от противозаконната активност е плащал наеми за пространствата – в общ размер на 150 000 евро, в левова равностойност  293 250 лв.. Освен това той  закупил и 11 коли от разнообразни марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други, като е знаел, че средствата са добити от него посредством закононарушение по член 155, ал.5,  т.3, вр. алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателния кодекс. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени коли е 383 963 лв..

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.         
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР