Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем за данъчно престъпление

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт против обвинен за данъчно закононарушение - избягванеустановяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗКПО на комерсиалното сдружение - закононарушение по чл.255, ал.1, т.2, пр.1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против Т.Т. е за това, че на 25.03.2015 година, в гр. Ловеч, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗКПО на комерсиалното сдружение в огромни размери – 9 974,74 лв..

Обвиняемият чрез друго лице удостоверил лъжа в годишна данъчна декларация по чл.92 от ЗКПО за данъчния финансов резултат и дължимия корпоративен налог за 2014 година на комерсиалното сдружение, подадена в Търговско дружество на НАП-В.Търново, Офис-Ловеч. В нея заявил осъществени от комерсиалното сдружение разноски в общ размер от 203 783,67 лв., при действителна стойност на осъществените от комерсиалното сдружение разноски в общ размер от 104 036,34 лв.. Съответно той заявил осъществена от активността на комерсиалното сдружение данъчна облага в размер на 23 208,04 лв., при действителна стойност на осъществена от активността на комерсиалното сдружение данъчна облага в размер на 122 955,37 лв., а също и изискуем от комерсиалното сдружение корпоративен налог в размер на 2 320,80 лв., при действителна стойност на дължимия от комерсиалното сдружение корпоративен налог в размер на 12 295,54 лв..

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР