Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и
Коментари Харесай

На ГКПП Гюешево: Задържаха 4-има албанци за подкуп, предложен на гранични полицаи

Окръжна прокуратура – Кюстендил управлява досъдебно произвеждане за рушвет и длъжностно закононарушение за имотна полза. Около 23,00 ч. на 23.03.2024 година при гранична инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево жителите на Албания - А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали рушвет в размер на 150 евро на двама чиновници от Гранична полиция. С дейностите си те целели да бъде позволено С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена глоба за превишен престой в страната.

Предложеният рушвет бил признат от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно състояние – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). С цел имотна полза двамата нарушили отговорности си, касаещи реда и организацията при реализиране на граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

От действието им са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в уронване престижа на Министерство на вътрешните работи, както и основаване на съмнение в активността на държавния орган.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвинени и са задържане за период до 72 часа. Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на меки за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. Работата по случая продължава с осъществяване на интензивни дейности по следствието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР