Окръжен съд-София отложи разпоредителното заседание за инцидента в тунел Ечемишка,

...
Окръжен съд-София отложи разпоредителното заседание за инцидента в тунел Ечемишка,
Коментари Харесай

Съдът отложи разпоредителното заседание за инцидента с жертва в тунел „Ечемишка“

Окръжен съд-София отсрочи разпоредителното съвещание за случая в тунел " Ечемишка " , при който почина жена от паднала лампа.

Адвокатите обявиха, че са получили обвинителния акт в законовия 7-дневен период, само че заради големия размер от материали не са съумели да се запоязнаят с всички доказателства.

Прокуратурата не възрази делото да бъде отсрочено. Делото е планувано за 5 юни от 13.30 часа. Съдът конституира като частни обвинители двете деца на починалата жена. В правосъдната зала участваха подсъдимите Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев - чиновници на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

Припомняме, че експертизи демонстрираха, че повода за съдбовния случай е неналичието на постоянна поддръжка на тунел " Ечемишка ". Ремонт на оборудването беше изработен след гибелта на дамата. Във съдбовния ден на 2017 година починалата пътува на предната седалка до водача, а автомобилът се ръководи от брат ѝ.

По време на гражданското дело стана ясно, че стоманената структура за окачване на лампите е инсталирана в тунела през 1984 година, като специалисти неведнъж са препоръчвали тя да бъде възобновена, само че това по този начин и не се е случило.

Припомняме още, че Агенция " Пътна инфраструктура " беше наказана да заплати 460 хиляди лева с лихвите на наследниците на дамата , която почина. Още през 2018 година с обвинявания се снабдиха и някогашните шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР