Окръжен съд – Монтана постанови мярка за неотклонение „Домашен арест”

...
Окръжен съд – Монтана постанови мярка за неотклонение „Домашен арест”
Коментари Харесай

Наказаха с „Домашен арест” рецидивист от Лом, издирван от Гърция за контрабанда на 10 млн. цигари и неплатени данъци за 1.5 млн. евро

Окръжен съд – Монтана постанови мярка за неотклонение „ Домашен арест” по искане на Окръжна прокуратура – Монтана за задържане на 53 годишния С. И. А. от Лом, разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Република Гърция с Европейска заповед за арест /ЕЗА/.
Заповедта за арест е издадена от прокуратурата при Апелативния съд - Солун за контрабанда и неплащане на налози и акцизи в огромни размери.
Според обвиняването на 9 април 2011 година в качеството си на притежател и шеф на Търговско сдружение „ Е. К. “ С. И. А. е внесъл на територията на Терминал за контейнери в свободната зона в пристанище Солун 1000 кашона с цигари, всеки с по 50 стека с по 20 кутии или общо 10 000 000 къса цигари от разнообразни марки. Всички цигари са били без съответните акцизни марки и с неплатени налози и акцизи в размер на 1 531 562, 83 евро. След издаването на Европейската заповед за арест С. И. А., който е престъпно проявен и осъждан за разнообразни закононарушения, е бил открит и арестуван на 26 февруари 2020 година от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Лом. Според гръцкия углавен кодекс контрабандата и неплащането на акцизи и налози в изключително огромни размери се санкционира с пожизнен затвор. Престъпленията, за които е разследван С. И. А., са наказуеми и по българското законодателство. Пред съда С. И. А. съобщи, че в никакъв случай не е стъпвал в Гърция и не е изнасял цигари в Солун, само че призна, че има на негово име компании, за които, по неговите думи, не знае с какво се занимават. Той изиска от съда по-лека мярка за неотклонение като показа документи за тежко здравословно положение. След като се срещна с всички показани доказателства и мнения Окръжен съд – Монтана постанови по отношение на С. И. А. мярка за неотклонение „ Домашен арест”. Определението на съда може да се апелира пред Апелативен съд - София. След постъпване на нужните документи в допълнение ще бъде гледано и производството по предаване на С. И. А. на гръцките управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР