Окръжен съд – Монтана измени мярка за неотклонение на В.

...
Окръжен съд – Монтана измени мярка за неотклонение на В.
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест мъжа, убил с дърво фермера Иван от Вършец

Окръжен съд – Монтана промени мярка за неотклонение на В. Б. Д., упрекнат за съзнателно ликвидиране на фермера Иван от Вършец от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “.
Припомняме, че закононарушението бе осъществено на 28 август, в землището на Вършец, а за него заяви медията ни.



След скандал сред 52-годишния фермер Иван Ц. И. и 31-годишния В. Б. Д., който работел във плантация на различен земеделец, В. Б. Д блъснал с дърво в главата по-възрастния мъж, който умрял на място. В. Б. Д. е бил арестуван и против него е формирано досъдебно произвеждане.
В началото на месец септември Окръжен съд – Монтана наложи непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 31-годишния мъж.



В съда е постъпила молба от В. Б. Д. за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека, с цел да се грижи за фамилията и децата си. След като изслуша представителя на Окръжна прокуратура, обвинения и отбраната му и се срещна с документите по делото, Окръжен съд разгласи молбата за основателна и я почете. Обоснованото съмнение, че В. Б. Д. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат, не е опровергано, то се удостоверява и от очевидци и от признанието му, само че заплахата да се укрие и извърши друго закононарушение е занижена и не постанова да се продължи задържането му под стража, реши съдът.
Обвиняемият има непрекъснат адрес, работи по трудов контракт и се грижи за семейство с 5 деца, 2 от които са в неприятно здравословно положение, регистрираха още магистратите и взеха поради и събитията, че В. Б. Д. не се е укрил след действието си, съобщил е за случая, съдействал е на органите на Министерство на вътрешните работи и е признал виновността си. Поради това съдът промени мярката за неотклонение на В. Б. Д. в „ Домашен арест “.
Определението на съда може да се стачкува в 3-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР