Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

„Задържане под стража“ и „Домашен арест“ за мъж и жена, обвиняеми за държане, с цел разпространение на канабис в с. Смочево

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с В. В., на 38 години и мярка за неотклонение „ Домашен арест “ във връзка с В. С., на 33 години.

Двамата, мъж и жена живеещи на фамилни начала, са привлечени от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвинени за това, че на 11.04.2022 година в село Смочево, в изискванията на продължаващо закононарушение, с три действия, които реализират поотделно състав на едно и също закононарушение, в съучастничество като съизвършители, без съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите са държали за разпространяване, а В. В. е и популяризирал високорискови наркотични субстанции – канабис, с общо тегло, за В. В. – 386, 06 грама и за В. С. – 333, 27 грама.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още, в задоволителна степен може да се направи обоснованото съмнение за съпричастност на арестуваните лица към инкриминираните действия, за които им е повдигнато обвиняване. То е за тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс.

За обвиненият В. В. съществува действителна заплаха да извърши закононарушение и да се укрие, поради обстоятелството, че е осъждан за същото по тип закононарушение, което обосновава високата степен на социална заплаха на действието и дееца. По отношение на обвинената В. С., съдът счете, че няма заплаха да се укрие или извърши закононарушение. Тя е неосъждана и има данни, че прави трудова активност като обществен помощник.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София, в 3- дневен период

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР