Окръжен съд-Бургас заседава по изпълнението на Европейска заповед за арест

...
Окръжен съд-Бургас заседава по изпълнението на Европейска заповед за арест
Коментари Харесай

Британецът с 53 самоличности се съгласи да бъде екстрадиран

Окръжен съд-Бургас заседава по осъществяването на Европейска заповед за арест по отношение на Оуен У., гражданин на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия. Британският жител е разгласен за интернационално търсене от английските управляващи, с издадена Европейска заповед за арест, за въоръжени кражби на автосервиз на територията на Лийдс.



Оуен У. е притеглен като обвинен за скрит план за осъществяване на обир от търговски обект сред 04 септември 2015 година - 27 септември 2015 година Извършен е бил въоръжен обир на търговски сервиз, при който са били отнети елементи за автомобил с висока стойност, възлизащи на 140 000 паунда .

Собственикът на сервиза е бил засегнат с мачете, а също така е бил употребен и зареден револвер . Спрямо четирима други участници в действието са повдигнати обвинения  и им следва правосъден развой в Кралския съд в гр. Лийдс, през м. август тази година. Според английските управляващи съществуват доказателства, че Оуен У. е възнамерявал грабежа и е дал автомобила, употребен за напредване до мястото на престъплението.


В правосъдното съвещание през днешния ден, Оуен У. даде непринудено единодушие да бъде предаден на правосъдните управляващи на Обединеното Кралство Англия . Исканото лице не се отхвърли от правилото на особеността, съгласно който лице, предадено на друга страна може да бъде съдено, само че единствено за закононарушението, за което е предадено.

Окръжен съд-Бургас даде тридневен период, в който по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, Оуен У. има право да отдръпна единодушието си да бъде предаден на английските управляващи. Следващото съвещание е планувано за 25 март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР