Окръжен съд – Варна призна за виновен 20-годишния Асан Хр.,

...
Окръжен съд – Варна призна за виновен 20-годишния Асан Хр.,
Коментари Харесай

20-годишният Асан отива в затвора за 8 години за катастрофа с две загинали деца край Варна

Окръжен съд – Варна призна за отговорен 20-годишния Асан Хр., за това че като лидер на лек автомобил предизвикал транспортно произшествие в което умират 14- годишно момиче и 17-годишно момче. Това оповестиха от пресслужбата на съда.

``
реклама

На 06.08.2018 год., Асан Хр. пътувал с автомобил от Долни Чифлик за кв. Аспарухово във Варна дружно с две малолетни девойки и едно момче. Пътниците на няколко пъти му правели забележки да понижи скоростта. В околност „ Харамията " по посока околност „ Крушките ",  движейки се с превишена скорост от 119 км/ч. при позволени 90км/ч. в отвън обитаемо място, 19-годишеният водач изгубил надзор над колата. Тя излязла отвън пътното платно и се блъснала в дървета, след което се преобърнала напречно на пътя. В тежката злополука умират 14- годишно момиче и 17-годишно момче, а другата 15-годишна пътничка е със междинни телесни повреди.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на отбраната на Асан Хр. за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при  постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Като частни обвинители бяха конституирани всички близки родственици на потърпевшите.

От държавното обвиняване показаха, че с изключение на младата възраст на причинителя съвсем не са налице смекчаващи виновността условия. Той е с главно обучение, неработи с едно влезнало в действие наказателно разпореждане за ръководство на автомобил без удостоверение за ръководство, година преди тежкия случай.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Асан Хр. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 12 години, което понижи с една трета до размер 8г. при общ режим на изтърпяване, като му наложи и наказване отнемане от право да ръководи автомобил за период от 11 години.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг  пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР