Окръжен съд – Монтана наложи постоянна мярка Задържане под стража“

...
Окръжен съд – Монтана наложи постоянна мярка Задържане под стража“
Коментари Харесай

Задържаха под стража изверга, нападнал баба в Дъбова махала

Окръжен съд – Монтана наложи непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на 31-годишен мъж - обвинен по досъдебно произвеждане за обир в село Дъбова махала, община Брусарци.



Според документите по делото на 24 октомври т. година към 20.30 ч. В. П. Ц. взломил вратата на къщата на 73-годишната Л. Ю. И. – жителка на село Дъбова махала, нахлул в стаята, блъснал дамата на леглото и като ѝ се заканил с изострен предмет – нож за рязане на стъкла, изискал от нея пари. Тъй като дамата нямала финансови средства, нападателят взел мобилния ѝ телефон и избягал. След подаден сигнал за грабежа чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили причинителя и го задържали.



По случая е формирано досъдебно произвеждане, в хода на което са разпитани очевидци и събрани обстоятелства и условия, свързани с грабежа. Изяснено било също, че арестуваният В. П. Ц. е осъждан 12 пъти, в това число за обир, осъществен през 2019 година в село Белотинци, за което му е била наложена присъда от 4 години „ Лишаване от независимост “. В. П. Ц. е бил освободен от пандиза на 16 май 2023 година Окръжна прокуратура – Монтана е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения.
След като се срещна с документите по делото и изслуша прокурора, отбраната на обвинения и него, Окръжен съд разгласи настояването на прокуратурата за основателно и го почете. Според магистратите има задоволително доказателства за обосновано съмнение, че В. П. Ц. е причинител на тежкото закононарушение, за което е упрекнат и за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 5 до 15 години. Съществува и действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент, а последното му действие е осъществено в изискванията на рисков рецидив. Затова съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на В. П. Ц.
Определението на съда може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативен съд – София. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР