Окръжен съд – Кюстендилотказа да одобри споразумение и даналожиусловнонаказание лишаване

...
Окръжен съд – Кюстендилотказа да одобри споразумение и даналожиусловнонаказание лишаване
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил отказа да одобри споразумение с условно наказание „лишаване от свобода“ за държане, с цел разпространение на кокаин

Окръжен съд – Кюстендилотказа да утвърди съглашение и даналожиусловнонаказание „ отнемане от независимост “ за период от1година и 6месеца,изпълнението на коетода се отложиза изпитателен срокот 3години, по повод наобвиняем, който се признаваза отговорен в държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Съдътпредложина страните дейно наказване „ отнемане от независимост “, което отбраната отхвърли.

Съдът смята, че не може да утвърди постигнатото съглашение, тъй като условно наказване не е надлежно на типа на осъщественото закононарушение, предмета на същото, степента на засягане на публичните връзки с него и степента на социална заплаха на дееца. Съдът не намира доказателства от досъдебното произвеждане, сочещи на извода, че условно наказване би поправило подсъдимия и би го възпряло от осъществяване на друго закононарушение, се споделя в претекстовете на арбитър Надя Георгиева.

Окръжен съд – Кюстендил прекратисъдебнотопроизводствоивърнаделотона прокуратурата.Определениетона Окръжен съд – Кюстендиле окончателнои не предстои на обжалване и протестиране.

Със импортираното съглашение, обвиняемиятВ. Г. се признавашеза отговорен за това, чев гр. Кюстендил,в управлявания от него лек автомобил,без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции ипрекурсорите, е държал за разпространяване, високорискови наркотични субстанции:кокаин / 13 броя саморъчно увити черниполиетиленовисгъвки/, общо 9, 58 грама, на стойност 1532, 80 лева.- закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 4от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР