Окръжен съд – Габрово ще се произнесе с присъда по

...
Окръжен съд – Габрово ще се произнесе с присъда по
Коментари Харесай

Приключи съдебното следствие по наказателно дело за причинена смърт на родилка и новороденото й бебе

Окръжен съд – Габрово ще се произнесе с присъда по наказателно дело от общ темперамент № 119 от 2017 година, за породена гибел на родилка и на новородено бебе, на 11 януари 2019 година , оповестиха от пресцентъра на институцията. 



Подсъдими по делото са двама лекари от габровската болница, упрекнати от Окръжна прокуратура - Габрово в това, че през септември 2013 година, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха - практикуване на лекарска специалност, а единият от тях и като завеждащ поделение в лечебното заведение, нарушили разпореждания на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи активността им, с което предизвикали гибелта на новородено бебе и на майката на детето, умряла по-късно в болница в Плевен.



Съдебното разследване завърши на 7 януари 2019 година с разпит на доктор от Плевен, преразпит на доктор от габровската болница и очна ставка. В продължение на два дни (7 и 8 януари 2019 г.) съдът слуша пледоариите на страните по делото, като след привършване на правосъдните прения разгласи, че ще се произнесе с присъда на горепосочената дата.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР