Окосмяването е естествено за човека. То е по-слабо изразено при

...
Окосмяването е естествено за човека. То е по-слабо изразено при
Коментари Харесай

Досадното прекалено окосмяване при жената може да е лош сигнал

Окосмяването е естествено за индивида. То е по-слабо изразено при дамите, въпреки че те също търсят способи да се отърват от него. Ефективен за задачата способ се явява лазерната епилация. Освен че са досадни и неприятни, космите могат да бъдат сигнал за нещо доста по-сериозно.

Прекаленото окосмяване е особено за дамите от южните райони. Например в арабския свят дамите отстраняват окосмяването благодарение на захар и конец. Съществуват най-различни способи за битка с нежеланите косми – с епилатор, восък, пемза, смола, карамел, разнообразни типове епилация и така нататък

Преди да предприемете ограничения за елиминиране на досадните косми, експертите поучават да се посетите ендокринолог и гинеколог. Това е добре да се направи, с цел да се откри, че прекомерното окосмяване е в резултат на ген, козметичен недостатък или нещо по-сериозно.
Медицински куриоз - да ти порастват косми на неуместно място
Някои случаи в медицината в действителност са куриозни. Такъв е този на жителка на Италия, която се обърна към лекарите с недоволство, че й раста...

Проблемът с окосмяването има две измерения. В първия случай косъмчета има по местата, където би трябвало, само че те са доста по-гъсти. Ефектът е по-видим при дамите с тъмна коса, в сравнение с при русокоските. При вторите косъмчетата са по-малко забележими. Ако имате прекалено окосмяване е добре да потърсите отговори в фамилията. Ако майка ви или баба ви са имали подобен проблем, евентуално и вие ще го наследите. Все отново в случай че става дума само за проблем от козметична позиция, има разнообразни способи за избавяне от него.

Друг е въпросът, когато става дума за хирзутизъм – положение при което дамите имат окосмяване по местата, които не са присъщи за тях – брадичката, гърба, гърдите. Лазерната епилация може да ви помогне по този въпрос. Тя е вписана като способ за справяне с хирзутизма. Преди да преминете към нея обаче, би трябвало да изясните на какво се дължи този проблем. Може би е генетично завещан.

Ако обаче не е, би трябвало да се дефинира повода за него, да се вземат ограничения за лекуване на главния проблем, преди да се премине към справяне с окосмяването. Връзка сред хирзутизма и друго заболяване може да бъде посочена от следните признаци:

Косъмчетата порастват не в интервала на полова зрялост, а при по-зряла и преклонна възраст. Този факт може да ви насочи към обзор за израстък в яйчници и надбъбречните жлези.
Клуб на дамите с космати крайници набира известност в мрежата
Клубът на дамите с космати крайници, на които им е писнала епилацията, набира известност в мрежата и хиляди фотоси на женски избуели край...

Вирилизация – освен това положение дамите развиват присъщи мъжки черти. Сред тях за загрубяване на гласа, увеличение на мускулната маса и клитора, фигурата придобива мъжки вид. Възможно е рухване на косата, особено за мъжете.

Проблеми с цикъла, неплодородие, затлъстяване – това е признак при поликистозни яйчници.

Закръгляне на лицето, стрии по корема, изтъняване на кожата – това е особено при синдром на Кушинг.

Към хирзутизъм може да доведат и други положение – нараснало равнище на хормон на растежа, проблем с надбъбречните жлези, банкет на медикаменти. Ето за какво е значимо да се организира повсеместен обзор, с цел да се дефинира казусът. Хирзутисмът има лека, междинна и тежка форма. Като при тежката с изключение на козметично, би трябвало да се предприеме и лекуване с лекарства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР