Окончателното решение на Върховния административен съд спрямо биоцентралата в пловдивското

...
Окончателното решение на Върховния административен съд спрямо биоцентралата в пловдивското
Коментари Харесай

ВАС реши окончателно: Биоцентралата в село Труд е спряна

Окончателното решение на Върховния административен съд по отношение на биоцентралата в пловдивското село Труд поставя завършек на четиригодишното напрежение в селото поради миризмите, идващи оттова.

С решението си Върховен административен съд удостовери наложената от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив насилствена административна мярка, издадена през октомври предходната година. С нея активността на Централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством косвено потребление на биомаса в село Труд беше спряна.
Извеждат от употреба биоцентралата в село Труд
Биоцентралата в пловдивското село Труд е в развой на последователно безвредно извеждане от употреба за отбягване на взривоопасни утолен...

С това си решение Върховен административен съд анулира решението на Административен съд- Пазарджик и отхвърля жалбата на сдружението против наложената мярка. Срокът на деяние на насилствената административна мярка е до предприемане от страна на сдружението на нужните ограничения да не бъдат допускани при никакви условия миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул и след удостоверение от министъра на опазването на здравето, че липсва заплаха за здравето на хората.

Неприятната фекална миризма от биоцентралата е предмет на публично неодобрение в село Труд от най-малко пет години, тогава за пръв път казусът стана обществен и стигна до медиите, само че сигнали до институциите има от година по- рано. Впоследствие хората проведоха редица митинги, блокади на пътя, жалваха се до европейски институции. Проверките на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив в тоя интервал не водеха до резултат. Тогавашният шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив доцент Стефан Шилев, прочее, влиза в 47-ното Народно събрание от листата на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР