Окончателното решение дали България ще влезе в еврозоната ще бъде

...
Окончателното решение дали България ще влезе в еврозоната ще бъде
Коментари Харесай

Каримански: Спекулативното увеличаване на цените поддържа темпа на инфлация

„ Окончателното решение дали България ще влезе в еврозоната ще бъде взето в края на юли. Защо цените да не бъдат и в лв., и в евро преди този момент. Нали желаеме да подготвим българския жител за това, което ще бъде направено в магазинната мрежа. Затова предлагам да се избърза, в случай че би трябвало да бъде с избрана мрежа от магазини, които да са опитно поле. За да може жителите да свикнат “. 

Това сподели пред БНР Любомир Каримански, консултант на служебния финансов министър. 

И добави, че това би могло да предотврати и спекулацията. 

„ На съперниците, които желаят да саботират процеса по влизане в еврозоната, бих дал отговор по следния метод - в случай че не влезем еврозоната, в случай че процесът се забави, не съм сигурен, че този действителен Валутен ръб може да издържи още по същия метод, по който до момента. Тогава терзанията на българите ще се усилят неведнъж ". В предаването „ 12+3 “ Каримански уточни, че е значимо изпълнителната власт и законодателната да си подадат ръце при решаването на всички проблеми, свързани със спекулата в България. 

„ Голяма част от спекулативното увеличение на цените въздейства за поддържане на темпа на инфлация, който имаме сега “. 

Относно бюджета за тази година, съгласно него, ако не се образува кабинет до края на април, е належащо да бъде импортиран постоянен бюджет от служебно държавно управление и в него би трябвало да има базови публикации, без да се задават политики. 

По думите му икономиката ще се забави с % - сред 0,5 и 1,9 на 100, и това значи, че би трябвало да понижим разноските, от които можем да се лишим. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР