Окончателно решение за втория кабинков лифт в Банско се очаква

...
Окончателно решение за втория кабинков лифт в Банско се очаква
Коментари Харесай

Правителството обсъжда дали да бъде построена втора кабинка над Банско


Окончателно решение за втория кабинков въжен превоз в Банско се чака министрите да вземат на днешното си съвещание, макар че публично тематиката не е заложена за разискване. Спорът сред еколози и бизнес да има или да няма втори въжен превоз в Банско изостри връзките и в ръководещата коалиция при започване на декември.

Екоминистърът отдръпна плана за втори въжен превоз и даде обещание той да бъде разискван с проекта за ръководство на националния парк " Пирин ".

В студиото на Българска национална телевизия министърът на защитата Красимир Каракачанов разкри, че точката за парка Пирин ще бъде импортирана тази заран на последното съвещание на Министерския съвет.

" Не може държавното управление да кляка непрестанно пред 200 души. Има съществено лоби в Европейския съюз, което пречи да се случат положителни неща в Банско. Хайде да не си приказваме за приятелство и единение, чували сме ги тези неща. Министърът на екологията Нено Димов ще внесе тази точак в дневния ред. Решението за парк Пирин и втория въжен превоз в Банско би трябвало да бъде решена в интерес на жителите. На 22 декември изтече срокът за публично разискване на проекта за ръководство на парк Пирин. Тези 200 души не желаят ски в Банско, не желаят нови автомагистрали, те стачкуват против всичко ", съобщи Каракачанов.

Докато държавното управление разисква втория кабинков въжен превоз пред Министерски съвет се събраха еколози на митинг.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР