Окончателно решение бе взето по казуса с апартамента на бившия

...
Окончателно решение бе взето по казуса с апартамента на бившия
Коментари Харесай

Потвърдено: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни

Окончателно решение бе взето по проблема с жилището на някогашния антикорупционен началник. Навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни, оповестиха за bTV от община Слатина.
Втората инспекция на районните инспектори стига до същите заключения, както и преди 3 месеца. Почти 60 квадрата от навесите са без нужните строителни бумаги.
Заповедта за срутване към този момент е готова и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.
Първото мнение на община Слатина беше обезсилено от шефа на столичния строителен контрол Влади Калинов.
Той се раздели с поста си, а кметът на Слатина извърши повторна ревизия.
Пламен Георгиев, който към този момент е спецпрокурор, би трябвало да отстрани нелегално издигнатото за своя сметка до първите дни на октомври.
Георгиев може да апелира решението в съда.
Припомняме, че абсурдът с терасата върху покрива на жилището на Пламен Георгиев стартира с изказване на организацията " Антикорупционен фонд ", че той е пропуснал да заявява 186 квадратни метра от своя апартамент.
Георгиев опроверга изказванието. Започна обаче инспекция за законността на навеса.
" Около 1 метър е над височината на законовите условия. Изцяло би трябвало да бъдат отстранени тези два навеса ", сподели преди време Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ", Столична община.
Самият Пламен Георгиев съобщи, че въпросът с терасата е офанзива против него от олигарси, които комисията проверява. Премиерът Бойко Борисов предложи на Георгиев да излезе в отпуска, до момента в който се направи инспекции от Национална агенция за приходите и прокуратурата, както и се случи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР