Окончателно - изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни.

...
Окончателно - изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни.
Коментари Харесай

ВАС касира изборите за кмет в Панагюрище

Окончателно - изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни. Това реши Върховният административен съд. Според магистратите са открити основни нарушавания на изборния развой при провеждането на втория тур на локалните избори, заяви Българска национална телевизия.

Резултатите от вота бяха обжалвани от досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки, който загуби на втори тур с 28 гласа от Желязко Гагов.

Минути откакто стана ясно решението на съда, Белишки разяснява:

" Винаги съм вярвал, че истината рано или късно заема полагащото ѝ се място. Благодаря на българския съд, благодаря на юристите ми, които взеха драговолно моята идея и се бориха за нея. И не на последно място – благодаря на всички, които през тези месеци ме спираха да ме поддържат, бяха до мен и не ме предадоха. "

Кметувалият три месеца Желязко Гагов разяснява, че приема решението на магистратите и че в този момент е още по-амбициран за победа.

Предстои Общинската изборна комисия в Панагюрище да анулира решението, с което Гагов бе разгласен за кмет на общината. Според закона до провеждането на нови избори, Общинск
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР