Окончателно арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко

...
Окончателно арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко
Коментари Харесай

Окончателно: Арестът на Борисов е незаконен


Окончателно карцерът на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов е противозаконен. Това  реши на втора инстанция Софийският административен съд. СДВР пък ще би трябвало да заплати разноските по делото в размер на 480 лева

 

Потвърждава се и първата присъда, съгласно която на 17 март експремиерът е бил арестуван нелегално. Тогава Министерство на вътрешните работи влезе в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха арестувани и отведени в ареста на Националната полиция за денонощие. Прокуратурата не откри данни, въз основа на които би могла да повдигне обвинявания. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че следствието е по сигнал на Гражданското съдружие „ БОЕЦ “, обвързван със фотосите с пачки евро и златни кюлчета, както и с изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща подкупи на Борисов.

 

Според магистратите в заповедта за арест на някогашния министър председател нямало фактическата конюнктура, а единствено „ сбито е посочен “ номерът на досъдебното произвеждане и безусловно е заимствуван текстът за изнудване от Наказателния кодекс.

 

Разпореденото задържане на Бойко Борисов " не покрива стандарта за непроизволност и правда ", взеха решение магистратите. Освен това служителите на реда са нарушили Европейската спогодба за правата на индивида, която изисква арестувания неотложно да бъде известен за аргументите за ареста.

 

Борисов към този момент завоюва едно дело против Министерство на вътрешните работи за противозаконното си задържане, само че от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за противозаконни бяха оповестени и арестите на Горанов и Арнаудова. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР