Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул.

...
Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул.
Коментари Харесай

Окончателни оправдателни присъди по казуса с тютюневия склад в Пловдив

Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул. " Одрин " 8 в Пловдив. Сградата, която съвсем беше срината от багери през 2016 година, е монумент на културата. Случаят провокира сериозен отзив и цивилен митинги.

Под правосъдна отговорност бяха подведени двамата съсобственици на компания " Одрин 8 " ЕООД-Пловдив, която има тогавашния тютюнев склад.

Окръжният и Апелативният съд в Пловдив излязоха с оправдателни присъди по всички повдигнати обвинявания. Сега решенията са доказани и от най-високата инстанция - Върховният касационен съд.

В претекстовете си Върховен касационен съд приема, че с оправдаването на подсъдимите Г. Б. и А. Н. по повдигнатото им обвиняване за осъществено закононарушение материалният закон е прибавен вярно. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

През предходната година беше реализирано единодушие от притежателите на полуразрушения склад, община Пловдив и Националния институт за паметниците на културата постройката да бъде възобновена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР