Околовръстният път на Провадия ще бъде изграден. Това съобщи министърът

...
Околовръстният път на Провадия ще бъде изграден. Това съобщи министърът
Коментари Харесай

Ще се реализира ли проектът за околовръстен път на Провадия след дългогодишно чакане?

Околовръстният път на Провадия ще бъде построен . Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния надзор през днешния ден.
увери Аврамова.
Информацията пристигна след питане от страна на народния представител от НФСБ и съпредседател на ПГ " Обединени патриоти " Валентин Касабов.
„ Околовръстният път на Провадия е извънредно рисков за хората и се нуждае от незабавно създаване . Става дума за животоспасяваща права от пет-шест километра. Кога значимата артерия ще бъде проектирана и построена? “
„ Състоянието на пътя основава извънредно съществени проблеми - трафикът, изключително на тежкотоварни коли, тормози жителите. Рушат се къщите и жилищата на живеещите около главните улици в Провадия.
На места 60-тонните коли минават на 4-5 метра от леглата на хората. Улиците са тесни и пресичането им при подобен многолюден трафик е рисково, изключително за децата и възрастните “, уточни Валентин Касабов.
Той акцентира, че през града всекидневно минават голям брой цистерни от базата на „ Лукойл ” в с. Аспарухово, Община Дългопол – затова има съществени терзания, че възможен случай може да трансформира Провадия в ново Хитрино. Трафикът е в непосредствена непосредственост до три учебни заведения и две детски градини.
Народният представител съобщи, че съгласно многото сигнали до него жителите на Провадия са пред цивилен митинги.
Над 30 години жителите на Провадия чакат построяването на околовръстен път, по който да бъде пренасочен трафикът на тежкотоварни коли, които в този момент минават през центъра на града,
Въпреки че има подготвен план, той е замразен заради липса на средства. Заради преминаващите камиони двете основни улици се разрушават, а стените на къщи наоколо са напукани от вибрациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР