Около обяд през страната ни ще премине студен атмосферен фронт.

...
Около обяд през страната ни ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Студен атмосферен фронт преминава над България, на морето остава идеално за плаж

Около обяд през страната ни ще премине леден атмосферен фронт. Ще стартира и развиването на мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места над цялата страна ще превали и прегърми, като на изолирани места ще паднат обилни по количества превалявания.

Явленията ще бъдат съпроводени от ненадейно увеличаване напразно. Като над Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, а към края на деня ще доближи и югоизточните региони от страната. Ще се задържи сдържан, до краткотрайно мощен и с него ще нахлува по-хладен въздух.

Подобрение на времето чакаме в късните следобедните часове и през нощта против понеделник, над крайните северозападни региони от страната, като от северозапад облачността последователно ще се раздира и ще понижава, най-късно в Югоизточна България.

Очакваните оптимални температури ще се задържат високи и ще са сред 30-34°С. По време на прекосяването на самия фронт температурите ще се намалят – до 28-29°С.

Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за рисково време, които са годни за неделя -02 юли. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма.)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни превалявания или “обложени ” превалявания. Като на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв. м.

Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Времето по Черноморието – остава ужасно за плаж!

Почти през целя ден ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще стартират да се развиват и гръмотевични стихии. Вечерта и през нощта против понеделник, по прекосяването на студения фронт ще имаме условия за обилни превалявания. През деня ще духа източен вятър, само че с наклонност да се ориентира от северозапад.

Очаквани оптимални температури - 27°-29°С.

Температура на морската вода - 25°-26°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През нощта против неделя ще стартират превалявания и гръмотевични стихии, по приближаваш леден атмосферен фронт. До сутринта явленията ще затихнат.

Очакваните минимални температури ще са към 15°С, а оптималните - до 27°С.

През деня чакаме да премине леден атмосферен фронт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще паднат обилни превалявания, ще има условия и за градушки.

Времето в планините – изискванията за туризъм се утежняват.

До обяд ще е най-вече слънчево и топло. След обяд в масивите от Западна, Централна и Южна България ще стартира развиване на мощна купеста облачност и на доста места ще превали и прегърми. Очакват се и обилни превалявания.

Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 21°, а на 2000 метра - към 15°.

Времето на Балканите

През идващите 24 часа синоптичната конюнктура на Балканите ще се лабилизира. Над централните и източните региони от полуострова ще паднат обилни превалявания, съпроводени от гръмотевици, като повода е преминаващ леден фронт.

Повече слънчеви часове се чакат над страните от Западните Балкани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР