Около милион души във Великобритания са доведени до мисли за

...
Около милион души във Великобритания са доведени до мисли за
Коментари Харесай

Шум в ушите тормози хиляди британци

Около милион души във Англия са доведени до мисли за самоубийство поради звук в ушите или така наречен " тинитус " *. Това е положение , в което болните чуват звук, за който няма никаква външна причина. В проучване на Британската асоциация за тинитус се твърди, че от болестта страдат към 7 млн. възрастни британци и силата на звука, която хората чуват може да бъде сравнима с работата на реактивен мотор или със пронизителен чайник, написа The Times.
От Асоциацията приканват за повишение на средствата за проучването на шума в ушите. Това е област, която получава по-малко от 3%, отделяни за такива положение, като меланхолия и загуба на слуха, без значение от съпоставимото им влияние. 
Анкета измежду 1620 души, страдащи от тинитус демонстрира, че съвсем шестима от 10 от тях изпитват намалено въодушевление и горест. Над четири от десетима декларират, че това положение ги е карало да заобикалят контакти с другари и са с намалена обществена интензивност. Всеки седми е съобщил, че положението го е карало да се замисли за самоубийство.
34-годишната Клер, майка на две деца споделя, че диагнозата ѝ е сложена през юли предходната година:
" Всичко стартира ненадейно след една вечер, която бях в града и слушах мощна музика. Това беше нисък  тон, който даже можех да усещам. Започнах да мисля за самоубийство. Бях доста наплашена и мислех, че децата ми ще са по-добре без мен... Предписаха ми антидепресанти. 
Шумът в ушите от време на време е обвързван с други положения, като диабет, болести на щитовидната жлеза или множествена склероза. Той може да бъде и непряк резултат от някои медикаменти или разследване от въздействието на мощни звуци. В доста от случаите, обаче не е ясно какви ги предизвика. 
* Тинитус (на латински: tinnītus – „ звънене “) е усещането на тон в човешкото ухо, без да съществува външен източник на звука. Често е именуван просто „ звук в ушите “ или „ звън в ушите “. Това съвсем постоянно е индивидуален звук от друга периодичност, чуван единствено от страдащия. Описван е и като пищене, бумтене, щурци в ушите, пулсации, звук от талази, бръмчене, звънене на телефон и даже музика. Силата на шума може да бъде друга, като при някои хора тинитусът предизвиква съществено страдалчество, което попречва общуването, концентрацията и съня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР